Zorg in Leiden

2018-2019

Projectleden:Christien van de Pavert, Wilke Geurds, Veronie Rouschop, Lina De Los Rios Torres, Simone de Boer, Jule Forth en Hanna Stalenhoef


Ieder jaar benoemt de stichting Stadsfotograaf een nieuwe fotograaf die een jaar lang Leiden fotografeert. Deze reportages worden wekelijks gepubliceerd in het Leidsch Dagblad. 


2018/2019 was een bijzonder jaar, omdat er niet één, maar zeven stadsfotografen benoemd werden. De jonge Antropologen, een collectief van medewerkers en studenten van de opleiding Culturele Antropologie, hebben een jaar lang het leven in Leiden vanuit een antropologische blik vastgelegd. 


Iedereen ontfermde zich over haar eigen thema; ik koos voor zorg.


Ideeën over hoe ‘goede zorg’ er in de praktijk uit zou moeten zien, zijn vaak de aanleiding van lange en abstracte beleidsdocumenten. Deze fotoseries gaat op zoek naar de alledaagse praktijk van de zorg, in de breedste zin van het woord. De manier van zorgen van een fietsmaatje verschilt immers wezenlijk van de zorgtaken van een neuroloog. Toch is er ondanks de onderlinge verschillen één gedachtengang die overal boven komt drijven: Zorgen is niet mogelijk zonder aandacht

 

Lees de artikelen

De fotoreportages van de stadsfotograaf worden weekelijks als spread gepubliceerd in Leidsch Dagblad.


Nieuwsgierig naar de volledige reportages? 

Via de links hieronder kun je de volledige pdfs bekijken.

Expositie

Met steun van het Leids Universiteitsfonds hebben we ter afsluiting van het jaar een tentoonstelling georganiseerd in een grote garage aan de Papengracht. Deze expositie was onderdeel van de 444 lustrumjaar activiteiten, en de kunstroute Leiden.  Ook zijn onze foto's tentoongesteld in de Oude UB.

Foto credits


1 & 4    Sean van der Steen

2          Alberico Sabbadini

3          Taco van der Eb

            Lees het artikel hier